• Koulutuskokeilu

 
 

Koulutuskokeilu

Keskuspuiston ammattiopisto järjestää koulutuskokeiluja, joiden tarkoituksena on selvittää kokeilijan soveltuvuutta, kiinnostusta ja valmiuksia valitsemallaan koulutusalalla. Samalla kokeilija saa käytännön kokemuksia alalla opiskelusta ja alan työtehtävistä.

Kokeiluun sisältyy opiskeluun osallistumisen lisäksi alakohtaisia tehtäviä, yksilöllisiä ohjauskeskusteluja sekä opiskeluvalmiuksien ja tuen tarpeen kartoituksia. Tarkoituksena on tukea ja selvittää ko.koulutusvaihtoehdon valintaa ja ohjata opiskelijaa sopivaan koulutukseen.

Koulutuksen kesto ja kokeiluun hakeutuminen
Koulutuskokeilu suunnitellaan yksilöllisesti ja se kestää yleensä 3-5 päivää toteutuen syyskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Koulutuskokeilu käynnistyy kokeilijan tai lähettävän tahon yhteydenotolla Keskuspuiston ammattiopistoon. 

Lähete koulutuskokeiluun ja hinnasto
Koulutuskokeilu on maksullista ja lähetettä koulutuskokeiluun voi hakea mm. Kelasta, TE-toimistoista (ammatinvalinnanohjaus), kuntoutuslaitoksilta ja vakuutusyhtiöiltä.

Koulutuskokeiluhinnasto:

  • 90 € vrk Sisältäen ohjauksen, lounaat ja kirjallisen yhteenvedon
  • 110 € vrk Sisältäen ohjauksen, lounaat, majoituksen ja kirjallisen yhteenvedon. Tarkistathan majoitusmahdollisuuden opintoneuvojalta!

Koulutuskokeilua aletaan toteuttamaan, kun tarvittavat tiedot sekä rahoituspäätös ovat saapuneet Keskuspuiston ammattiopistoon. Tämän jälkeen hakijalle lähetetään kirjallinen kutsu koulutuskokeiluun.

Asuminen koulutuskokeilun aikana
Keskuspuiston ammattiopistolla on opiskelija-asuntola, jonne koulutuskokeilijan on mahdollista majoittua koulutuskokeilun ajaksi. Asuntolat sijaitsevat Helsingin Ruskeasuolla Tenholantiellä ja Espoossa Arlan toimipaikassa. Asuntolat ovat pääsääntöisesti tarkoitettu Helsingin ulkopuolisille opiskelijoille. Asuntolaan voi saapua maanantaiaamuisin tai jos matka on pitkä, voi saapumisajankohdasta sopia yksilöllisesti asuntolan henkilökunnan tai koulutuskokeilujen yhteyshenkilön kanssa.

Lisätietoja Opinto-ohjaajilta


Lomake toimitetaan opinto-ohjaajalle joko sähköpostin liitteenä:
etunimi.sukunimi@
keskuspuisto.fi


tai postitse toimipaikkojen postiosoitteisiin.