Poissaolot

Poissaoloja ovat ne tunnit, jolloin opiskelijat eivät ole tunnilla, mikäli opiskelijan kansa ei ole toisin sovittu, esim. opiskelun suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvistä syistä. Eniten opiskelutuloksiin vaikuttaa opiskelija itse. Opiskelu on yhteinen sopimus. Opisto tarjoaa opetuksen, puitteet ja tukea. Opiskelija sitoutuu omalta osaltaan opiskeluun ja opiston sääntöjen noudattamiseen. Oppiminen on yhteistyön tulos ja poissaolot vaikeuttavat oppimista.

Poissaoloista on aina ilmoitettava.

Poissaoloilmoitukset tehdään Wilmassa.

Sairauspoissaolosta 1-3 päivän ajalta riittää ilmoitus kotiryhmänvastaavalle tai terveydenhoitajalle. Ilmoitus täytyy tehdä ensimmäisen sairauspäivän aikana. Yli kolmen päivän sairaudessa on otettava yhteys oman terveysaseman terveydenhoitajaan, lääkäriin tai oman oppilaitoksen terveydenhoitajaan.

Opiskelija toimittaa sairauslomatodistuksen oman oppilaitoksen terveydenhoitajalle. Muista poissaoloista on sovittava etukäteen kotiryhmänvastaavan kanssa.

Poissaolojen seurantaan käytetään Wilma-ohjelmaa, joka on käytössä pääasiassa perustutkinto- ja osalla valmentavia koulutuksia. Opiskelijat voivat seurata poissaolojaan järjestelmästä. Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden huoltajille lähetetään avainkoodit, joilla he pääsevät luomaan oman Wilma-tunnuksen, joten myös heillä on mahdollisuus seurata poissaoloja netistä.